Soitun Erä-Poikien erämessumatka 2012

Maanantai 11.6.2012 - Matkanjohtaja


Monelle jäi yöunet vähäiseksi kun lauantaina 9.6 lähdettiin matkalle kohti Riihimäkeä. Reittiä matkattiin Tuusniemeltä Juurikkamäkeen, sieltä Riistaveden kautta Kuopioon ja sieltä Mikkelin kautta Riihimäelle. Matkalla poimittiin henkilöitä kyytiin sovituilta pysäkeiltä, kaikki olivat ajoissa paikalla mistä kiitokset matkalaisille.

Riihimäellä harhailtiin perinteiden mukaisesti mutta messuportti löytyi ja kun liput oli taskussa etukäteen niin siitä sisään ja messuille. Säätiedotus peloitteli sateilla mutta niitäpä ei onneksi tullut. Joitakin pisaroita taisi tulla mutta siitä ei ollut haittaa. Aikaa oli riittävästi, etenkin jos sitä kysytään naisväeltä. Kaikki olivat valmiina lähtöön Helsinkiin messuportilla viiden tietämissä, matka sujahti satamaan nopeasti ja rutiinit hoidettiin kuljettaja Jorman kanssa sutjakasti. 

Toivottavasti jokainen sai vatsansa täyteen laivan bufee ravintolassa, ainakin laivamatka sujui iloisissa tunnelmissa. Perillä Tallinnassa hotellissa normaalin pienen häsäkän jälkeen jokaiselle löytyi lymöpaikka. Jokunen taisi heittää paluuperät vielä kaupungilla ja sitten unten maille.

Sunnuntaina bussissa oli ilahduttavan suuri joukko koossa Tallinnan ostoskierrokselle. Kaikkia tarpeita ei saatu hoidettua koska oli sunnuntai ja osa paikoista kiinni. Paikat tulivat kuitenkin monelle tiedoksi seuraavaa Tallinnan matkaa varten.

Paluumatka laivalla sujui saman kaavan mukaan ruokaillen ja viimeisiä ostoksia tehden. Satamasta lähtö sujui hyvin, pieni moka tuli tehtyä kun en kertonut etukäteen seuranjäsenelle luvatusta poikkeamasta. Yritetään muistaa seuraavalla kerralla, pari muutakin asiaa pitää muistuttaa aina matkalaisille mutta niistä sitten seuraavalla kerralla.

Matkan spesiaali ei olisi toteunut jos tuota poikkeamaa ei tehty! NÄHTIIN KARHU. Olisi pitänyt pysäyttää ja mitata jälki, koska oli jo puoliyö ja kosteuutta varmasti senverran, että jälki olisi näkynyt tiellä. No tämä on sitä viisauden parasta lajia, siis jälkiviisautta.

Tämä matka muistetaan pitkään olipa tunnelmat mitkä tahansa. Teille mukana olleille suuret kiitokset.

Matkanjohtana toiminut Heikki.


Kommentit

11.6.2012 22:12  Mikko

Mukava oli reissu, matkanjohtaja junaili hommat loistavasti mutta hieman parannettavaakin jäi, se loppuhuipennus olisi saanut ylittää sen tien hieman lähempää... :=) KIITOS Heikki!

15.6.2012 7:54  Mika

Kiitos hienosti hoidetusta matkasta, minunkin puolesta. Ensi kerralla tulenkin paluumatkalla tuusniemen mökille rentoutumaan, on mahdollisuus nähdä karhu eikä jää mikään harmittamaan... ;-) KIITOS Heikki ja muut SEP:in jäsenet
Terveisin Mika


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini