Hirvenmetsästys SEP 2012

Maanantai 10.9.2012 - SEP jahtivouti


25.3.2012 Hirvenmetsästyksen asiat alkavat palailla mieleen auringon paistaessa entistä korkeemmalta, kevät tulee ja sitten kesä sujahtaa nopeasti syksyyn. Vuosi 2012 on siis hyvää vauhtia menossa ja ensimmäinen yhteisluvan kokouskin on pidetty. Seuraa edustivat Ari ja Timo, allekirjoittanut poti enemmän etu- ja takapäässä vatsatautia. Haettujen lupien määrä on pienempi kuin viime vuonna ja mitä sitten myönnetään, sekin voi olla vielä pienempi. Ootellaan tietoja luvista ja havainnoidaan aktiivisesti hirvikantaa.

Yhteisluvan päätös tuli ja se on 55 lupaa, eli kymmenen pudotus haetusta määrästä.

17.8.2012 yhteisluvan palaverissa Kimmo Mikkosen hulppealla kelotalolla käsiteltiin lupaan liittyvät yksityiskohdat ja määrät. 

Soitun Erä-Poikien lupamäärä on 6 + 6 joista 1 + 1 jää ns. pankkilupiin. Suurisarviset urokset (yli 6-piikkiset) jätetään alkujahdissa ampumatta. Väliarviointipalaverissa 16.11 päätetään lisälupien käytöstä ja suurisarvisista havaintojen perusteella.

Turvallista jahtia kaikille hirvijahteihin osallistuville.

Välikatsaus 4.11.2012: Kaadot tähän mennessä 4 + 4 ja kaikki 50% suhteessa. Peruslupia jäljellä 1 + 1, niihin malttia ja harkintaa. Yhteisluvan pankkilupia ei otettu käyttöön.

Hirvijahti päättyi Soitun poikien osalta uroksen kaatoon ja perusluvista jätettiin vasan lupa käyttämättä.

Hirvenlaskentapäivänä alueeltamme löytyi yhdeksän (9) varmaa hirvihavaintoa. Kiitos laskentaan osallistuneille jotka tekivät tarkkaa työtä.

Kiitoksin kohti hirvivuotta 2013.

Avainsanat: Soitun Erä-Pojat,


Kommentit

28.3.2012 20:39  Jänisneuvos

Tuasko tänne joku kirjottaa? Eihän tästä tule mittään kun alvariinsa pittää kommentoija! Aika hyvinhän noita hirviä on viime aikoina ollutkin ja viime syksynä se sikakin vielä. Niitä meidän pitäisikin saada enempi.

18.10.2012 20:09  Tyytyväinen jahtivouti

Hienosti on jahtikausi alkanut, hirviä on ollut sen verran kuin mitä ennakko-odotukset ovat antaneet odottaa. Kiitokset kameroiden omistajille ja sille innokkuudelle asian suhteen. Viimeisiin kaatoihin vielä tarvittava maltti ja varmuus niin kaikki on hienosti finaalissa... hyvää jahtisyksyä Soitun Erä-Pojille.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini